tiistai 9. helmikuuta 2016

Ohiolaisia reseptejä

OHIOLAINEN ILTA
 by Jean and John Pirinen
 1 kuppi = 2,25 dl

Vanhanaikaiset mustikkamuffinssit 10 kpl (Old Fashioned Blueberry Muffins)

½ kpp          pehmeää marg. tai voita
1 kpp          sokeria   
-> 1. vatkaa rasva ja sokeri
¼ kpp          hunajaa
2                kananmunaa 
-> 2. lisää yksitellen munat
2 kpp          vehnäjauhoja (all-purpose flour = vehnä + ohra)
2 tl             leivinjauhetta                                                                    
¾ tl             suolaa                                                                                
1 tl             vaniljasokeria
-> 3. lisää taikinaan yllä olevat kuivat aineet sekoitettuna
½ kpp          maitoa   
-> 4. lisää maito taikinaan
1 kpp          mustikoita                                                                           
-> 5. lisää lopuksi ja sekoita mustikat taikinaan

Laita taikinaa muffinssivuokiin ja paista 10 min./175 °C  (350 °F).

Tonnikalalla täytety kuoret 6 hengelle (Tuna Stuffed Shells)

18               isoa pastakuoriloa -> keitä, lisää keitinveteen ruokaöljyä

Täyte:
1 prk          tonnikalaa öljyssä -> purista öljy pois
1 kpp          tuoreita vaaleita leivänmuruja                                                                 
¼ kpp          hienonnettua sipulia                                                                                 sekoita
1                 kananmuna
¼ kpp          hakattua tuoretta persiljaa -> sekoita puolet persiljasta täytteeseen
1 tl             tuoretta sitruunanmehua

Täytä kuorilot. Laita 1 rkl täytettä kuoriloon ja täytetty kuorilo paistovatiin.

Kuorrutus:
1 prk          lehtisellerikeittoa (condensed cream of celery soup)
½ kpp          maitoa
-> sekoita kattilassa kunnes kuumaa
lisää loppu hienonnettu pesilja                                                              

Kaada kuorrutus täytettyjen kuoriloiden päälle. Pinnalle ripottele 2 rkl parmesaanijuustoa ja paprikamaustetta. Laita folio paistoastian päälle ja anna olla uunissa 20–25 min./175 °C .

Isoäidin maissivanukas 9 hengelle (Granmother´s Corn Pudding on pyhäpäivien ja      sukujuhlien ruoka)

4                kananmunaa 
1 kpp          maitoa   
-> 1. vatkaa munat ja maito                                                                  
1 prk          hakattua maissia kermassa (cream-style corn)
½ kpp          sokeria    
-> 2. sekoita hyvinja lisää edelliseen                                                                           
5 viip.         vaaleaa leipää (kuori reunat pois) pieninä kuutioina voideltuun vuokaan
1 tl             pehmeää voita

Kaada muna-maissiseos leipäkuutioiden päällee, sirottele voi seoksen päälle.
Paista 50-60 min./175 °C.

Nopea ja helppo etelän banaanivanukas 8 henglle (Quick & Easy Southern Banana Pudding)



1 pkt           vaniljalla maustettua vanukas- ja piirakkatäytejauhetta
                  (vanilla flavor instant pudding & piefilling)                         
1½ kpp        maitoa                                                                               
½ tl             vaniljasokeria
-> 1. sekoita vatkaimella kunnes paksua
1½ kpp        kermavaahtoa
(whipped topping, divided = vedestä ja maissisiirapista)
                  -> jätä ½ kuppia erilleen  
-> 2. sekoita edelliseen
40              vaniljakeksiä
2                banaania siivuina
2 rkl           suklaakuorrutusta

Laita kerroksittain keksit, banaanit, vanukas ja sirottele suklaakuorrutusta. Toista kerrokset. Pinnalle loput ½ kuppia kermavaahtoa ja 3 murskattua pikkuleipää. Laita kylmään.

Omenamurut 15 hengelle (Apple Crisp)

5                isoa omenaa viipaloidaan
¾ kpp          sokeria                                                                 
¼ kpp          vehnäjauhoja (all-purpose flour = vehnä + ohra)                
1-2 tl          raastettua appelsiinin kuorta 
 ->   sekoita kulhossa ja  laita voideltuun  paistoastiaan                                            
½ kpp          ruskeaa sokeria
1/3 kpp       vehnäjauhoja
1/3 kpp       maitojauhetta 
1 tl             kanelia
¼-½ tl         neilikkaa
-> sekoita kulhossa jauhot ja mausteet
5 rkl           voita  
1/3 kpp       kaurahiutaleita (esim. 1 minuutin)
-> 2. sekoita voi ja hiuteleet muruiksi  ja lisää edelliseen


Ripottele murut omenoiden päälle. Laita uuniin paistumaan 40-45 min./ 175 °C -> kullanruskea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti